NY BLOGG

GrinigGammalGubbe har fått vila. Här hittar du den nya bloggen Glad och Bitter

Kom ihåg att bokmärka den nya bloggen när du läst ;-)




08 december 2010

Exakt!

Göran Rosenberg har skrivit en text i dagens DN om dagens debattklimat. Den är absolut huvudet på spiken, det känns som om det inte finns mer att tillägga.

Den finns att läsa här.

Eftersom jag inte längre håller DN höll jag så när på att missa den. Tack kollega Mikael som fäste min uppmärksamhet på den.

Så här skriver Göran R bland annat:
Misstänksamhet och bitterhet är den gränslösa debattkulturens allt vanligare drivkraft, påståenden utan gensvar dess främsta samtalsform. Möjligheten för vem som helst att anonymt skriva vad som helst under exempelvis den här kolumnen på Dagens Nyheters webbsida kan möjligen ses som ett framsteg för yttrandefriheten, men för debattkulturen tror jag det är förödande. En debattkultur värd namnet förutsätter att den som yttrar sig tar ansvar för sitt yttrande. När vad som helst kan yttras offentligt utan ansvar är det snart inte mycket kultur kvar i debatten och inte heller så mycket bett kvar i yttrandefriheten.


Så sant.
Lustigt nog skriver den förarglige men stundom underhållande Hakelius en liten drapa i dagens skymningsblad, som i sak säger samma som Rosenbergs inlägg.
Fast på Hakelius eget vis.
Vågar man hoppas på en motrörelse i tiden?
Att sådant som lyssnande, eftertänksamhet och ansvarstagande skulle komma tillbaka?

Nej, det är nog att hoppas för mycket. Men kanske en liten justering av färdriktningen trots allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar