NY BLOGG

GrinigGammalGubbe har fått vila. Här hittar du den nya bloggen Glad och Bitter

Kom ihåg att bokmärka den nya bloggen när du läst ;-)




21 maj 2012

På resa, 1


Och vi har varit på resa.
Mellan hägg och syren färdades vi söderut.
Först till Överum, där vi som ofta tog in på vandrarhemmet - denna gång hemma hos Sotare Palmgren - de små lägenheterna har namn efter gamla bruksyrken och -familjer.

Anna-Lena provsatt bänken mellan hägg och syren utanför vandrarhemmet. Häggen blommade som synes, medan syrenen till höger (som nätt och jämt synes) var mer återhållsam


Vandrarhemmet briljerade med en rad flaggor - bland dem Republikens (bortanför sameflaggan i bild), Lite oväntat just i Överum, må man tänka.




Vidare gick färden genom Småland med sikte på Åhus. Vädret på Kristi Himmelsfärdsdag var inte det bästa, för att uttrycka det lite försiktigt. Vi pausade i Växjötrakten och det var sju plusgrader, hård vind och närmast vågrätt regn. Men annars var det bra.


Framme i  Åhus träffade vi två glada pojkar (och deras föräldrar) som för det mesta inte satt så andäktigt stilla som på denna bild. 
Vi mottogs med nyritade bilder av planeter - jag fick Saturnus.

(konstnären i mitten)


Lillebror Jonatan satsade på musiken för att underhålla gästerna. Det som ser ut som kastruller är i hans förfarna händer instrument, som osökt för ens tankar till Skriftens ord om ljudande cymbaler. (Han testade att vara blyg i cirka 20 sekunder men beslöt snabbt att det var en meningslös attityd).



Att promenera med Jack är en särskild upplevelse. Nästan alltid i farten - och oftast med en siffra i sikte. Här hjälper han Anna-Lena att räkna alla båtplatserna i hamnen.
Att Anna-Lenas huvud inte kom med på bilden är liksom symptomatiskt...


"Vårt" hus, villsäga Odds och Jennys gästhus.  Alltid lika trevligt att bo i.  Särskilt som det är lockande att smita över till storhuset och umgås med små och stora.


Bilden ljuger en smula. Det kan se ut som om jag berättar något för Jack. Det normala förhållandet är det motsatta - Jack berättar och man lär sig.

to be continued...

                                                                                                                  ...här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar