NY BLOGG

GrinigGammalGubbe har fått vila. Här hittar du den nya bloggen Glad och Bitter

Kom ihåg att bokmärka den nya bloggen när du läst ;-)




19 november 2012

Korf


I helgen var det dags för årets Korf.
AB Förenade Korf Eftr hade sammanträde med tillverkning, för första gången i en ny lokal, nämligen hemma hos M.


Vi saknade Claudia, som ju är i Bolivia - och även övriga barn-respektive var frånvarande av olika skäl, men kärnfamiljerna fanns på plats.

Och gången var den vanliga:


Först mäta upp och blanda ihop de olika ingredienserna...


och sedan själva korfstoppningen.


 En kitslig knapp på assisstenten, som bara M hade riktigt koll på, gjorde honom till centralfigur i hanteringen. Känns helt rätt att det är sällskapets ende vegetarian som sköter sådant.


En viktig förberedelse är tillklippningen av snören i lagom längd - det går åt ganska många snören till tolv kilo korf. Här Andrea som klippare.



Det färdiga resultatet, dvs vår del. Traditionsenligt delar vi i tre delar, en till Sköndal, en till Hornsgatan och en till moster Diddi. 


Länge ansåg jag att korfen skulle premiärätas först på julafton, men vi har alltmer övergått till att testa årets omgång i anslutning till tillverkningen. 
Så även i år. Den befanns smaka utmärkt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar